Banner-kuva: Johanna Ketola

Yhteisöllisyys ja ulkoilmaelämään inspiroiminen ovat Taivasalla-yhteisön tärkeimmät missiot. Oman blogimme ja sosiaalisen median kanavien lisäksi olemme päässeet jakamaan inspiraatiota, haastatteluja ja ajatuksiamme suomalaisiin medioihin. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki taidolla tehdyt lehtijutut, artikkelit ja blogit, joissa tiimimme jäsenet ovat olleet mukana.

Lapin Kansa 12/2021: "Kohtaamispaikka ulkoilmaelämästä kiinnostuneille"

naisten retkeily

– Mietimme, että mikäli tätä ei nyt lähdetä viemään eteenpäin, joku muu tekee sen, muistelevat Taivasalla-tiimin Hennat, Törmänen ja Palosaari, Taivasalla-yhteisön syntytarinaa. Yhteisöllisyyden lisäksi Taivasallan tavoitteena on herätellä ulkoilijoita pohtimaan suhdetta luontoon. Ulkona liikkumiseen liittyy siis vahvasti myös mm. vastuullinen retkeilykulttuuri sekä jokaisen omanlainen tapa löytää yhteys ympäristöömme.

Lapin Kansan artikkelin näet jpg-kuvana täältä tai jos olet lehdentilaaja tämän linkin takaa.

Koillissanomat 12/2021: "Taivasalla kokoaa ulkoilmaihmiset yhteen"

Kuvat: Johanna Ketola

Miten löytää samanhenkisiä ulkoilusta kiinnostuneita ystäviä, jos kaveripiiri ei lähde retkille mukaan eikä seuratoiminta ole oma juttu? Mistä etsiä inspiraatiota ulkoiluun lähiluonnossa?

Kuusamon alueen Koillissanomat haastatteli Taivasalla-tiimin Henna Törmästä joulukuussa 2021. Jutussa kuusamolaissyntyinen Henna kertoo, miten Taivasalla-verkkomedia perustettiin sekä Kuusamon ensimmäisestä Taivasalla-tapahtumasta, joka  keräsi Valtavaaralle joukon naisia nauttimaan luonnosta yhdessä.

Koillissanomien artikkelin näet jpg-kuvana täältä tai jos olet lehdentilaaja tämän linkin takaa.

Yle 08/2021: Henna Palosaari inspiroitui somesta ja asuu nyt vanhassa pakettiautossa, jonka remontoi itse – "Minulla on vapaus valita, missä koti sijaitsee"

itserakennettu pakettiauto

Yle pääsi kurkkaamaan tiimimme Henna Palosaaren itserakennettuun pakettiauto ”Eldoon” elokuussa 2021. – Parasta on, ettei ole sidottu mihinkään paikkaan, vaan minulla on vapaus valita, missä koti sijaitsee. Jos haluan mennä surffaamaan Norjaan, voin ajaa kodin sinne ja tehdä sieltä töitä, kertoo Henna artikkelissa.

Kurkista Hennan pakettiautoelämään Ylen sivuilla ja katso videolta, miltä autossa näyttää. 

Fit-lehti 07/2021: Veera Malmivaara hakee luonnosta vastapainoa kiireelle

naisten retkeily

Kiireinen elämänrytmi vaatii vastapainoa: hiljaisuutta, luonnon rauhaa ja tilaa hengittää. Lapissa varttuneelle ja myöhemmin pääkaupunkiseudulle asettuneelle Taivasalla-tiimin Veera Malmivaaralle metsään lähteminen on aina ollut luonnollinen paikka purkaa ylimääräiset höyryt pihalle ja saada rauhoittavaa omaa aikaa.

Luonnossa liikkuminen on Veeralle usein kevyttä höntsäämistä – pitkähköjä päiväretkiä ilman suurempia tavoitteita. Riittää, että aistit saavat metsän tuoksuja ja luonnon kauneutta ihmetellessä virikkeitä. Fiilistelyyn liittyy myös Taivasalla-yhteisö.

Lue Fitin juttu Veerasta täältä.

Jyväskylän yliopiston alumnilehti 09/2021: Rakkaudesta ulkoilmaelämään

naisten retkeily

– Me olemme ulkoilmaihmisiä ja ulkona on ihmisen hyvä olla, hihkaisevat liikunnan yhteiskuntatieteiden opinnoissa 2006 ystävystyneet, Taivasalla-tiimin Sonja Ikonen ja Henna Törmänen. Kiinnostus ulkoilmaelämää ja luontoa kohtaan innosti naisia erikoistumaan alaan ja tällä hetkellä he opiskelevat toista vuotta Norjassa Nordic Master in Friluftsliv opinto-ohjelmassa.

Henna ja Sonja viihtyvät ulkona ympäri vuoden: lumella, poluilla ja vedessä. Naisille suunnattuja outdoor-yhteisöjä löytyy monista maista kuten Ruotsista, Itävallasta ja Englannista, mutta Suomessa aktiivisesti toimivaa ja monipuolisesti outdoor-sisältöä tuottavaa tahoa ei vielä ollut. Niinpä he päättivät perustaa sellaisen yhdessä ystäviensä kanssa. Seitsemän naisen intohimosta ulkoiluun syntyi lopulta Taivasalla-yhteisö.

Lue Hennan ja Sonjan haastattelu  Jyväskylän yliopiston sivuilta. 

Muita juttuja, joissa olemme olleet mukana:

Sugar Universe 08/2021: Taivasalla-yhteisö vinkkaa – lisää ulkoilmaelämää arkeen

Sugar Universe 11/2021: Virtaa kaamosaikaan ulkoilmaelämästä

 

Haluatko tehdä jutun kanssamme tai haastatella tiimimme asiantuntijaa ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen liittyvistä aiheista? Kirjoita meille hello@taivasalla.fi