Kolme päivää outdoor-elämää Ruka-Kuusamon luontokohteissa

taivasalla-outdoor-maastopyoraily-nainen

Viimeisen lipunmyyntiviikon kunniaksi avasimme mahdollisuuden hankkia myös yhdenpäivän lippu lajiryhmiin lauantaille tai sunnuntaille, joissa vielä tilaa. Lipunmyynti tapahtumaan päättyy su 28.7. saakka. Varaa paikkasi pian!

Taivasallan suurin haave on nyt totta – kolmipäiväinen Outdoor WKND kokoaa ulkoilun ystävät yhteen uniikkeihin Ruka-Kuusamon luontokohteisiin, harrastamaan, oppimaan, inspiroitumaan ja viettämään viikonlopun huippu porukalla.

Tätä tapahtumaa et halua missata!!

Valittavanasi lajeja tasosi mukaan polkujuoksusta maastopyöräilyyn, koskenlaskusta, SUP-retkeen ja packraftaukseen. Kaikki nämä itäisen Suomen uniikeissa luontokohteissa ammattiohjaajien johdolla. Tapahtumaan ovat tervetulleita niin naiset kuin miehetkin (ikäraja 18-vuotta). Voit tulla mukaan niin yksin, yhdessä kumppanin tai kaverin kanssa.

Lippuvaihtoehtoina pe-su tai la-su ohjelmakokonaisuudet. Majoitukset, suuri osa ruokailuista ja kulkeminen Rukalle ei kuulu lipun hintaan. Lue alta lisää ohjelmasta ja lippuvaihtoehdoista.

Varaa paikkasi täältä koko viikonlopuksi!Osta päivälippu tapahtumaan

Tutustu päiväohjelmiin

Tutustu päiväohjelmiin

10.00 Tapahtumainfo auki

12.00 – 19.00 Haglöfs-haikki Pienelle karhunkierrokselle (12km, 5,5h), sisältää yhteiskuljetuksen Rukakeskukselta. Voit tulla retkelle myös omalla autolla.

Tule kokemaan Oulangan kansallispuiston ja legendaarisen Karhunkierroksen kauneimmat maisemat tiiviissä paketissa yhdessä muiden samanhenkisten ihmisten kanssa. Matka alkaa Rukan kylältä yhteisellä kuljetuksella Pienen Karhunkierroksen lähtöpaikalle (Juumantie 133). Upea 12 kilometrin maisemareitti vie meidät läpi metsäisten vaarojen, halki syvien kanjonien ja yli jännittävien riippusiltojen tarjoten vaihtelevan maaston ja upeita maisemia. Luontokokemuksen lisäksi muistoksi saat valokuvaajamme taltioimia kuvia yhteisretkestä.

19.00 – 20.00 Aikaa omatoimiselle illlalliselle ja huilitauolle

20.00 – 22.00 Sauna lämmin Rukakeskuksella, mahdollisuus uinnille. Evästä ja hyvää seuraa tarjolla!

Aamiainen valitussa majoituskohteessa

08.00-09.00 Recharge & Recover with O.ME – metsäjooga, ohjaajana Julia Hackzell ja Taivasallan ohjaaja  (Julian ohjauskieli englanti)

09.00 Tapahtumainfo auki

09.45 Tervetuloa Outdoor WKND:n – tapahtuman avaus: Focus & Energise with O.ME

10.00 – 17.00
LAJIPÄIVÄ POLUILLA ALKAA: valittavanasi polkujuoksu (taso 1 tai 2) TAI maastopyöräily (taso 1 tai 2), päivään sisältyy pieniä taukoja siirtymille ja omatoimi lounaalle (lajikokonaisuuden kesto n.10.00 – 17.00)
Tämän puolikkaan päivän aikana suuntaat poluille joko polkujuoksun tai maastopyöräilyn parissa. Lajiohjelmat on laadittu eritasoisille harrastajille, sisältäen lajiin tutustumista, tekniikkaa, itse lenkin eli lajin kokeilun, inspiraatiota, välinetestausta ja asiantuntijoiden vinkit. Päivän ohjelmat on laadittu Taivasalla-tiimin lajiasiantuntijoiden Veera Malmivaaran (polkujuoksu) ja Henna Palosaaren (maastopyöräily) johdolla. Huomioithan, että lajiryhmissä rajoitetut ryhmäkoot, jotka täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, varaathan paikkasi siis ajoissa.

  • Löydät lisätiedot polkujuoksulajipäivästä ja tasoryhmistä täältä
  • Löydät lisätiedot maastopyöräilypäivästä ja tasoryhmistä täältä 

18.00 – 22.00 Community evening Hanki-baarissa:
Yhteinen buffet-illallinen (sisältyy viikonlopun hintaan)
”Omannäköistä outdoor-elämää” inspiraatiopuheenvuoroja Taivasalla-tiimiläisiltä
Outdoor-leffoja
Aikaa tavata uusia ja vanhoja tuttuja, sekä fiilistellä päivän kokemuksia

Aamiainen valitussa majoituskohteessa

08.00-09.00 Recharge & Recover with O.ME – metsämediaatio, ohjaajana Julia Hackzell ja Taivasallan ohjaaja (Julian ohjauskieli englanti)

09.00 Tapahtumainfo auki

10.00 – 14.00
LAJIPÄIVÄ ALKAA: valittavanasi SUP-retki Oulankajoelle kansallispuistoon, koskenlasku kipparin matkassa omin lihasvoimin ryhmässä meloen Käylässä TAI packraft-lajikokeilu, jossa harjoitellaan välineen hallintaa, matkamelontaa, kaarroksia ja muuta tekniikkaa. Päivään sisältyy kuljetukset lajipaikoille, pieniä taukoja siirtymille ja omatoimi lounaalle (päivän kesto n.10.00 – 14.00). Huomioithan, että lajiryhmissä rajoitetut ryhmäkoot, jotka täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, varaathan paikkasi siis ajoissa.

14.00 – 15.00 Lounasmahdollisuus Rukakeskuksella (omakustanne) ja tapahtuman päätös

Outdoor WKND:n lajit

1 laji / päivä / osallistuja, valitse lajisi (la ja su) lipunostovaiheessa. Varaathan paikkasi ajoissa, lajiryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Perjantai Haglöfs-haikki: koe Pieni karhunkierros päiväretkellä

Tule kokemaan Oulangan kansallispuiston ja legendaarisen Karhunkierroksen kauneimmat maisemat päiväretkellä. Pääset matkaan ja takaisin helposti yhteiskuljetuksella. Retkellä kanssasi Taivasalla-tiimi.

Kuva: Harri Tarvainen

Lauantai: Taivasalla x GT maastopyöräilypäivä

Kiinnostaako maastopyöräily, mutta pyöräily vaihtelevassa ja teknisesti vaativassa maastossa jännittää? Tule mukaan Taivasalla x GT maastopyöräilypäivään oppimaan pyörän hallinnan perusteita tasapainon hallinnasta ja painon siirrosta aina jarrujen käyttöön, kokeilemaan esteiden ylitystä ja pieniä droppeja sekä nauttimaan uusista taidoista Rukan maastopyöräilypoluilla! Ohjelmasta vastaa tiimimme pyöräilyasiantuntija Henna Palosaari, mukana myös alamäkiajon ammattikuski Petteri Leivo.

Jakaudumme kahteen ryhmään (tasot 1-2) aikaisemman maastopyöräilykokemuksen perusteella. Mikäli sinulla ei ole omaa pyörää, ei hätää GT Bicycles ja PisteVuokraamo tarjoavat osallistujille maastopyörät ohjelman ajaksi. Löydät lisää tietoa lajista ja tasoryhmistä lipunostosivuilla.

Lauantai: polkujuoksupäivä Rukan poluilla

Tule kokemaan henkeäsalpaavat maisemat sekä polkujuoksun riemu samassa paketissa. Valitessasi polkujuoksun lauantain lajiksesi sinulla on mahdollisuus osallistua joko aloittelijoille suunnatulle tai kokeneempien polkujuoksijoiden ryhmään. Päivä alkaa yhteisellä lämmittelyllä ja tekniikkaosiolla, yhteislähtö on Ruka kylästä. Yhteisen osion jälkeen jakaudutaan omiin ryhmiin, josta päivä jatkuu yhteislenkeillä.

Polkujuoksuosio jatkuu iltapäivällä palauttavalla kehonhuollolla sekä polkujuoksijan infopaketilla, josta saat vinkkejä reittisuunnitteluun, turvallisuuteen, polkujuoksua tukevaan harjoitteluun sekä varusteisiin. Ohjelmasta vastaa Veera Malmivaara ja paikallinen polkujuoksuohjaaja. Löydät lisää tietoa lajista ja tasoryhmistä lipunostosivuilla.

Kuva: Lari Salama

Sunnuntai: SUP-retki Oulangan kansallispuistossa

Oulangan kansallispuiston monipuolinen luonto ja lumoavat maisemat voi kokea myös suppaillen Oulankajoella. Oulankajoki soveltuu loistavasti suppailuun, sillä se virtaa rauhallisesti keskellä upeita kansallispuistomaisemia. Aloitamme ohjelman Kiutakönkään suvantoalueelta, jossa oppaamme käy läpi melontatekniikat ja turvallisuusopastuksen. Melontaopastuksen jälkeen on aika aloittaa seikkailu. Melontamatkaa retkellä kertyy n. 8 kilometriä. Ohjelma vaatii kohtalaista fyysistä kuntoa ja hieman kokemusta sup-lautailusta (melontavauhtia ylläpitääksemme osallistujan on kyettävä suppailemaan seisaaltaan).

Lajin toteutuksesta vastaa Ruka Safaris. Retken kesto 4h, sis.kuljetukset ja tauon.

Kuva: Johanna Ketola

Sunnuntai: koskenlaskua Käylässä

Tällä koskenlaskuretkellä (4h sis.kuljetukset ja tauon) adrenaliini virtaa, tiimityö on tarpeen ja kastuminen on erittäin todennäköistä! Turvallisuusohjeistuksen jälkeen ryhmä lähtee seitsemän kosken valloitukselleen (luokat I-III). Kippari kertoo tarinoita luonnosta ja sen eläimistä, hyvällä huumorilla höystettynä. Matkalla pidetään myös kahvi- ja jaloittelutauko, jolloin tarjolla on kahvia/teetä ja kahvileipää. Lajin toteutuksesta vastaa Ruka Safaris.

Kuva: Jani Karppa

Sunnuntai: packraft-lajikokeilu Niskajoella

Packraft-lajikokeilu (4h sis.kuljetukset ja tauon) antaa hyvät perustiedot uuteen harrastukseen kokeneen oppaan johdolla. Packrafting on mahtava tapa yhdistää vaelluksille vesistöjen ylityksiä ja melontaa. Päivän aikana kuulet lisää packraftin historiasta, ominaisuuksia ja käyttömahdollisuuksista. Opit virittämään packraftin sopivaksi itsellesi sekä turvallisuusseikkoja. Lähtöpaikkana Oulanka Basecampin maasto, josta vesille päästyämme harjoittelemme packraftin hallintaa, matkamelontaa, kaarroksia ja muuta tekniikkaa.

Huomioithan, että ryhmän koko on pieni (8hlöä), joten varaa paikkasi tähän lajiin ajoissa. Lajin toteutuksesta vastaa Oulanka Basecamp.

Tapahtuman kumppanit

O.ME on funktionaalinen juomabrändi, jonka herkulliset ja hedelmän makuiset juomat tukevat sekä mielen että kehon hyvinvointia. O.ME inspiroi henkilökohtaiseen kehittymiseen ja energiatasojen optimoimiseen, oli lajisi mikä tahansa! 

Haglöfsin L.I.M Series pohjautuu ”vähemmän on enemmän” -filosofiaan, tuotteet tulevat ilman tarpeettomia ominaisuuksia, mutta tarjoavat silti kaiken suojan, kestävyyden ja toiminnallisuuden, mitä voit toivoa. Outdoor WKND:n aikana pääset tutustumaan ja testaamaan Haglöfs L.I.M seriesin tuotteita.

GT Bicycles ja Rukan PisteVuokraamo tarjoavat osallistujille maastopyörät päiväksi.

Ruka-Kuusamo on monipuolinen seikkailuloman kohde ympäri vuoden. Tapahtuma järjestetään Rukakeskuksen ympäristössä yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa.

Hanketta on tuettu Kuusamon ja Taivalkosken alueen seudullisesta kehittämisrahastosta.

Protect Our Winters Finland on osa kansainvälistä Protect Our Winters liikettä, joka tuo yhteen talviurheilun ystäviä ja talvilajien parissa toimivia yrityksiä toimimaan yhdessä ilmastonmuutosta vastaan. POW:n lähettiläs on myös mukana tapahtumassa.

Tapahtumassa mukana

Liput

3 päivää, pe-su

289€

Sisältää 3 ohjattua lajipäivää, välinevuokrat, kyydit lajipaikoille ja oheisohjelman.

2 päivää, la-su

259€

Sisältää 2 ohjattua lajipäivää, välinevuokrat, kyydit lajipaikoille ja oheisohjelman.

1 päivä, la

145€

Sisältää yhden ohjatun lajipäivää, välinevuokrat, kyydit lajipaikoille ja oheisohjelman.

1 päivä, su

120€

Sisältää yhden ohjatun lajipäivän, välinevuokrat, kyydit lajipaikoille ja oheisohjelman.

Tapahtuman keskuksena Ruka

Majoittuminen Rukan Ski-Inn kohteissa

Suosittelemme tapahtumaan tulijoita majoittumaan Rukakeskuksen läheisyydessä, jossa tarjolla monenlaisia majoitusvaihtoehtoja pienemmille ja isommille ryhmille.

Rukan Ski-Inn kohteista tapahtuman osallistujat saavat -15% alennusta, kun mainitset, että olet tulossa Taivasalla Outdoor WKND:n. Alennus välille 16.-18.8.24 +1-2 vrk, minimiviipymä 2 vrk. Tee varaus sähköpostilla tai soittamalla Rukan myyntipalveluun:  myynti@ruka.fi / +358 01 382 5222.

Muita majoitusvaihtoehtoja löydät myös Lomarenkaan-sivuilta. Voit myös halutessasi yöpyä Viipuksen Leirintäalueella teltassa tai asuntoautossa (yö alk. 17€), alue sijaitsee viiden kilometrin päästä Rukakeskuksesta – eivät ota tässä vaiheessa kautta ennakkovarauksia, mutta kysymällä tapahtumaviikolla tilannetta voivat tehdä varauksen.

Kuva: Josh Walker
Kuva: Lari Salama

Matkustus Rukalle julkisilla liikenneyhteyksillä

Päivitys 13.5.: to-pe 15.8. yöjunaa Hki-Kemijärvi ei ratatöiden vuoksi ole varattavissa VR:n sivuilta, paluumatkalle tätä reittiä sunnuntaina on tarjolla. Suosittelemme tätä reittiä perjantaina Rukalle julkisilla etelästä saapuville:

  • yöjuna Ouluun (VR),
  • aamubussi Matkahuollon kautta Oulusta Kuusamoon, perillä 11.35
    Kuusamosta on vielä 20min ajomatka Rukalla – kirjoita meille hello@taivasalla.fi jos tarvitset kyydin tälle loppuvälille, niin järjestämme pienestä lisämaksusta välille joko taksin tai kimppakyydin Kuusamosta. Ilmoitathan tästä sitovasta kyytitarpeesta meille mahdollisimman ajoissa tai min. 14 pvää ennen tapahtumaa.
  • Bussi Rukalta Kemijärvelle lähtee sunnuntaina ohjelman päättymisen jälkeen, josta edelleen yöjuna yhteys etelään.

Ennen matkojen varaamista tutustuthan varausehtoihimme, suosittelemme aina ottamaan peruutusturvan matkalipuille tai varmistamaan, että kattaako matkavakuutuksesi mahdollista tapahtuman peruutusta.

Löydät juna-bussi yhdistelmän tiedot ja muita matkustusvinkkejä Rukalle Ruka.fi sivulta , VR:n ja Matkahuollon sivuilta sekä Protect Our Winters Finlandin Kestävästi Rukalle oppaasta.

LIITY TAPAHTUMAN FB-RYHMÄÄN: Tuletko omalla autolla tai etsitkö kyytiä tai kimppamajoitusta?

Liity tätä tapahtumaa varten luotuun yksityiseen FB-ryhmään ja löydä seuraa matkalle ja/tai majoituksiin jakamaan kulut. Voit jo liittyä myös ryhmään ja kuulla tapahtumauutisia ja muita päivityksiä järjestäjiltä.

Tapahtuman järjestäjä

Tapahtuman järjestäjänä toimii Taivasalla Outdoor Community Oy. Taivasalla-tapahtumat ovat suomalaisille ulkoilijoille suunnattuja kohtaamispaikkoja, joissa haluamme tarjota elämyksiä, kestäviä kokemuksia suomalaisessa luonnossa. Tapahtumiimme ovat tervetulleita kaikki ulkolun ystävät, voit tulla yksin, yhdessä kumppanin tai kaverin kanssa – parasta on jaettu ulkoilun ilo!

Kysyttävää Taivasalla Outdoor WKND:sta, ole meihin yhteydessä:

hello@taivasalla.fi

Mikä Taivasalla?

Taivasalla on seitsemän naisen vuoden 2020 joulukuussa perustama outdoor-yhteisö ja verkkomedia. Olemme outdoor-elämän asiantuntija, tapahtumajärjestäjä ja ulkoilmaelämään inspiroija.

taivasalla-maastopyora-tapahtuma22