Taivasalla x GT maastopyöräilypäivä - opi lisää maastopyöräilystä ja testaa taitojasi Rukan maastopyöräreiteillä

Taivasalla Outdoor WKND – 17.08. lauantain lajiohjelma
tasot 1-2, maksimikoko 12 hlöä / ryhmä

Ohjaajina pyöräilyn asiantuntija ja Taivasalla-tiimin jäsen Henna Palosaari ja alamäkiajon moninkertainen Suomen mestari ja O.ME Talent Teamin Petteri Leivo.

Kiinnostaako maastopyöräily, mutta pyöräily vaihtelevassa ja teknisesti vaativassa maastossa jännittää? Tule mukaan Taivasalla x GT maastopyöräilypäivään oppimaan pyörän hallinnan perusteita tasapainon hallinnasta ja painon siirrosta aina jarrujen käyttöön, kokeilemaan esteiden ylitystä ja pieniä droppeja sekä nauttimaan uusista taidoista Rukan maastopyöräilypoluilla! 

Jakaudumme kahteen ryhmään (tasot 1-2) aikaisemman maastopyöräilykokemuksen perusteella varmistaaksemme, että pääset opettelemaan uusia taitoja maastopyörän kanssa olitpa ensimmäistä kertaa maastopyörän päällä tai jo useampia lenkkejä tehnyt. Mikäli sinulla ei ole omaa pyörää, ei hätää GT Bicycles ja PisteVuokraamo tarjoavat osallistujille maastopyörät päiväksi. 

 

Aikataulu:

klo 10.00-12.30 Maastopyöriin tutustuminen & tekniikkaosio (tasot 1 & 2) 

Päivä alkaa maastopyöriin tutustumisella ja tekniikkaosiolla, jossa tavoitteenamme on kehittää pyörän hallintaa vaihtelevassa maastossa. 

klo 12.30-14.00 Lounastauko (omatoiminen lounas Rukakeskuksella)

klo 14.00-17.00 Maastopyörälenkki Rukan maastossa rauhalliseen tahtiin tavoitteena soveltuu aamupäivän taitoja käytännössä (tasot 1 & 2) 

Lounaan jälkeen suuntaamme Rukan maastopyöräpoluille viemään aamupäivän opit käytäntöön. Poljemme lyhyen lenkin maastossa rauhalliseen tahtiin ja puolessa välissä pidämme tauon, jonka aikana ohjaajamme jakavat vinkkejä maastopyöräilyssä kehittymiseen, varusteisiin ja reittisuunnitteluun.

 

MAASTOPYÖRÄPÄIVÄN TASORYHMÄT – valitse omasi ilmoittautumisvaiheessa:

Taso 1. -ryhmä sopii sinulle, mikäli olet aloitteleva maastopyöräilijä, joka vasta tutustuu lajiin ja pyöräilyyn luonnossa. Sinulla saattaa olla vähän tai ei lainkaan aiempaa kokemusta maastopyöräilystä, ja olet vasta opettelemassa perustekniikoita, kuten tasapainon hallintaa, vaihteiden käyttöä ja jarrutusta vaihtelevassa maastossa. Maastopyöräilypäivän aikana pääset oppimaan perusteita kannustavassa ryhmässä ja saat varmuutta teknisesti vaativilla poluilla ajamiseen sekä esteiden ylittämiseen. Tavoitteena palata kotiin täynnä intoa ja uusia oppeja, jotka kannustavat jatkamaan maastopyöräilyharrastuksessa kehittymistä. 

Taso 2.  -ryhmä sopii sinulle, mikäli olet perustaidot omaava maastopyöräilijä, joka hallitsee tarvittavat taidot pyöräilyn perusteiden suhteen ja pystyy pyöräilemään turvallisesti ja sujuvasti vaihtelevissa maastoissa. Pystyt ylittämään pieniä esteitä, kuten kiviä ja juuria, sekä käsittelemään erilaisia maastonmuotoja, kuten nousuja, laskuja ja mutkia. Maastopyöräilypäivän aikana pääset kehittämään taitojasi ja kokeilemaan uusia harjoitteita kannustavassa ryhmässä. Tavoitteena palata kotiin täynnä intoa ja uusia oppeja, jotka kannustavat jatkamaan maastopyöräilyharrastuksessa kehittymistä. 

Tarvittavat varusteet:

– maastopyöräilyyn soveltuvat kengät, tasapohjaiset kengät esim. vanhat tennarit ovat paremmat kuin juoksulenkkarit
– juomapullo
– välipalaa
säänmukaiset maastopyöräilyyn soveltuvat vaatteet
– pyöräilykypärä (jos tulet omalla pyörällä, vuokrapyöriin sis. kypärä)
– omaan pyörään sopiva sisäkumi + renkaanvaihtotyökalut (sis. vuokrapyöriin)
– henkilökohtaiset lääkkeet ja halutessasi esim. wc-paperia ja pieni ensiapupakkaus (ohjaajilla on mukana ensiapupakkaukset)

Takaisin lipunostoon