Kuva: Lari Salama

Opi lisää polkujuoksusta ja koe Rukan kauneimmat polut

Taivasalla Outdoor WKND – 17.08. lauantain lajiohjelma
tasot 1-2, maksimikoko 12 hlöä / ryhmä

Ohjaajina polkujuoksukouluttaja, Taivasalla-tiimin jäsen Veera Malmivaara ja toinen paikallinen polkujuoksuohjaaja

Polkujuoksu on hauska ja monipuolinen laji, jossa ympäröivä luonto motivoi ja kutsuu liikkumaan. Tule kokemaan Kuusamon henkeäsalpaavat maisemat sekä polkujuoksun riemu samassa paketissa. Sinulla on mahdollisuus osallistua joko aloittelijoille suunnatulle tai kokeneempien polkujuoksijoiden ryhmään.

Aikataulu:

klo 10.00-11.00 Intro + yhteinen lämmittely ja tekniikkaosio

klo 11.00-12.30 Taso 1 -ryhmä aloittaa lenkin, jossa käydään lenkin lomassa läpi polkujuoksutekniikkaa eri harjoitteiden avulla (tasamaa- ylä-, ja alamäkitekniikkaa)

klo 11.00-13.00 Taso 2 -ryhmä lähtee 13-15 km lenkille. Lenkin aikana osallistujat saavat vinkkejä juoksutekniikkaan.

klo 12.30/13.00-15.00 Lounastauko (omatoiminen lounas Rukakeskuksella)

klo 15.00-15.45 Polkujuoksijan palauttava kehonhuolto (tasot 1-2)

klo 16.00-17.00 Polkujuoksijan tietopaketti – vinkit reittisuunnitteluun, turvallisuuteen, polkujuoksua tukevaan harjoitteluun sekä varusteisiin (tasot 1-2)

 

POLKUJUOKSUPÄIVÄN TASORYHMÄT – valitse omasi ilmoittautumisvaiheessa:

Taso 1: Haluatko kokeilla polkujuoksua, oppia polkujuoksun tekniikkaa opastetusti tai saada varmuutta omatoimisiin lenkkeihin? Nyt sinulla on mahdollisuus lähteä kokeilemaan polkujuoksua yhdessä polkujuoksuohjaajan opastamana. Matalankynnyksen lenkki soveltuu sinulle, joka haluat testata polkujuoksua, hankkia varmuutta omiin lenkkeihisi, tai nauttia kesäisistä poluista hyvällä porukalla. Lenkin aikana pääset ohjatulle lenkille sekä saat vinkkejä polkujuoksun tekniikkaan. Tämä taso-ryhmä sopii sinulle, mikäli jaksat liikkua yhtäjaksoisesti 60min tai vaihtoehtoisesti hölkätä 5km. Lenkin aikana ylämäet ja haastavimmat kohdat kävellään. Tasamaalla vauhti on reipasta kävelyvauhtia.

Tarvitset mukaan (taso 1):
maastoon soveltuvat juoksulenkkarit
säänmukaiset juoksuun soveltuvat vaatteet

Taso 2: Oletko jo kokeneempi polkujuoksija, ja haluat nauttia yhteislenkistä Kuusamon upeissa maisemissa yhdessä muiden kanssa. Teemme noin 13-15 kilometrin pituisen lenkin vaihtelevassa maastossa, jossa Kuusamon tunturit saavat sydämen sykkimään ja jalat tutisemaan. Vaikka kilometrejä kertyy, etenemme kuitenkin rauhallista tahtia. Sinulla on mahdollisuus kävellä ylämäet sekä haastavammat kohdat. Pidämme lyhyitä juomataukoja sekä kertaamme polkujuoksun tekniikkaa lenkin aikana.

Pakkaa lenkille mukaan ainakin nämä (taso 2):
– polkujuoksuun soveltuvat kengät
– nestettä
– energiaa
– säänmukaiset vaatteet
– henkilökohtaiset lääkkeet ja halutessasi esim. Rakkolaastareita, wc-paperia tai pieni ensiapupakkaus (ohjaajilla on mukana ensiapupakkaukset)

Takaisin lipunostoon