Taivasalla x Haglöfs vapaalaskuleiri Ylläksellä ke-la 6.–9.4.2022

Oletko aina halunnut päästä seikkailemaan rinteiden ulkopuolelle? Taivasalla vapaalaskuleirillä pääset kokemaan kokonaisvaltaisesti, mistä vapaalaskussa on kyse. Vapaalaskun kautta laskija oppii ymmärtämään ja lukemaan luontoa, lunta ja sääolosuhteita. Lajin kautta on mahdollista haastaa itseään ja oppia lisää laskutaitoja puuterilumella. Leirillä tarjoamme sinulle tilaisuuden päästä oppimaan näitä taitoja turvallisessa ympäristössä 6.-9.4.2022 yhdessä muiden nykyisten ja tulevien vapaalaskijanaisten kanssa.

Stipendihaku on kiinni!

Niin vapaalaskuvälineiden hankkiminen kuin siinä tarvittavan tietotaidon kasvattaminen vaatii merkittävää rahallista panostusta. Yhtenä tavoitteenamme onkin mahdollistaa vapaalaskuun tutustumisen mahdollisimman monelle. Tähän tarvitsemme avuksemme samoja arvoja tukevia yhteistyökumppaneita.

Voimme iloksemme ilmoittaa, että Haglöfs yhdessä Taivasallan kanssa haluaa tukea naisten vapaalaskun edistämistä ja madaltaa kynnystä lajin kokeilemiseen. Jotta kaikilla olisi yhdenvertaiset mahdollisuudet päästä lajin piiriin, myöntää Haglöfs kahdelle lajin kokeilemisesta haaveilevalle stipendin 6.-9.huhtikuuta Ylläksellä järjestettävälle Taivasalla vapaalaskuleirille (sis. majoitus, leiriohjelma ja vuokra lasku- ja lumiturvallisuusvälineet, ei sis. matkoja Ylläkselle).

Mikäli haluat päästä kokeilemaan lajia Haglöfsin tukemana, täytä hakulomake 31.1.2022 mennessä.Toivomme hakemuksia erityisesti naisilta, jotka eivät ole vielä päässeet lajiin tutustumaan taloudellisten tai muiden esteiden vuoksi, mutta ovat aina haaveilleet vapaalaskun kokeilemisesta. Luemme kaikki hakemukset luottamuksellisesti läpi ja Ilmoitamme stipendien saajille 16.helmikuuta mennessä henkilökohtaisesti.

Taivasalla vapaalaskuleiri Ylläksellä 6.-9.4.2022 (ke-la)

Päivitys 30.12.2021: tapahtuma on täynnä, stipendipaikkoja lukuunottamatta. Voit ilmoittautua varasijalle info@paloadventures.com

Leirin aikana syvennymme vapaalaskuun monesta eri näkökulmasta mukaan lukien varusteet, reittisuunnittelu, lumiturvallisuus ja motivaatiot. Toimintamme ei kuitenkaan rajoitu vain vapaalaskuun, vaan tulemme keskustelemaan myös omien pelkojen voittamisesta, jakamaan omia tarinoitamme tuntureilta ja vuorilta sekä puhumaan siitä, mitä taitoa vapaalasku voi opettaa meille muuta elämää varten.

Leiri on tarkoitettu kaikille niille, jotka haluavat laajentaa taitojaan vapaalaskussa, laskitpa sitten suksilla tai laudalla. Edellytämme, että sinulta sujuu rinteessä lasku sujuvasti, mutta aiempaa kokemusta rinteiden ulkopuolella laskemisesta et tarvitse. Kyseessä ei ole virallinen lumiturvallisuuskurssi, vaan keskitymme turvallisen laskemisen perusteisiin ja annamme sinulle työkaluja reittisuunnittelun ja oman tietotaidon kehittämiseen.

Leirin oppaina toimivat Taivasalla-tiimin Henna Palosaari ja hiihdonopettaja Karen Ekman, jotka ovat tutustuneet viettäessään kaksi kautta Itävallassa vapaalaskien. PALOn perustajana Henna on tunturiopas ja toiminut vapaalaskuoppaana Ylläksellä talven 2020. Hän on käytnyt Finlav 1-kurssin ja kakkostason ensiapuakurssin. Karen on toiminut hiihdonopettajana useita vuosia niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Lisäksi hän on käynyt Finlav 2-kurssin ja kartuttanut tietämystään Norjan lumiturvallisuuskursseilla.

Majoitus Ylläksellä

Vapaalaskuleirin ohjelma tapahtuu laskuretkiä lukuunottamatta Eskon Tuvalla. Voit majoittua haluamassasi majoituksessa Ylläksellä tai varata majoituksen Eskon Tuvalta Taivasalla erikoishintaan leirin ajaksi.

Leirin hinta 440€ (ei sis. majoitusta), jos ilmoittaudut mukaan 31.12.2021 mennessä.
Leirin hinta 480€ (ei sis. majoitusta), jos ilmoittaudut mukaan 1.1.2022 jälkeen.
Ilmoittaudu mukaan 28.2.2022 mennessä.

Leirin sisältö

Leirin hintaan sisältyy:

  • Opastetut vapaalaskuretket Ylläksen takamaastoon
  • Reittisuunnittelu ja lumiturvallisuusharjoituksia
  • Yhteiset ateriat, lisäksi suosittelemme pakkaamaan mukaan omaa energiapitoista evästä päiväretkille
  • Kyydit vapaalaskuretkille, mikäli majoitut Eskon tuvalla
  • Kuljetus junabussilta Eskon Tuvalle

Leirin hintaan ei sisälly:

Leiriä varten tarvitset:

  • Splitboard / Randosukset / nousukarvat ja sauvat (kysy myös vuokravälineitä lainaan!)
  • Lumilautakengät/randomonot (myös vuokravälineitä saatavilla!)
  • Lumivyörypiipparin, lapion ja sondin sekä laskurepun(myös vuokravälineitä saatavilla!)
  • Kypärän ja laskettelulasit
  • Vapaa-ajanvakuutuksen, joka kattaa laskettelun rinteiden ulkopuolella

Lisätiedot tapahtumasta, vuokravälineistä ja ilmoittautumiset Palo Adventuresin sivujen kautta >>