taivasalla leffailta helsinki 2023

Banner-kuva: Johanna Ketola

Kaverilippulinkki tapahtumaan, voimassa 12.10.2023 saakka

Taivasalla x GMC -leffailta tulee TAAS! Viime vuonna loppuunmyyty tapahtuma järjestetään tällä kertaa 22.11. Helsingin Korjaamo Kinossa.

Tänä vuonna olemme saaneet Taivasallan ja GMC Picturesin järjestämän tapahtuman ohjelmaan kymmenen suomalaista naisoutdoor-harrastajaa jakamaan kanssamme merkityksellisen ulkoilutarinansa. Leffoissa ja kertomuksissa tutustumme naisiin, jotka uppoutuvat lasketteluun, kiipeilyyn, pyöräilyyn ja luonnossa liikkumiseen. Tarinoissa korostuvat ulkoilijoiden suhde luontoon ja heidän outdoor-harrastuksiinsa eri vuodenaikoina. Tervetuloa mukaan katsomaan ja innostumaan näistä tarinoista, sekä viettämään kiva ilta yhdessä pimeän marraskuun keskellä!

AIKA JA PAIKKA
22.11.2023 keskiviikkona klo 17.15-21.20
Korjaamo Kino, Töölönkatu 51 B, 00250 Helsinki

OHJELMA*

17.15 – Korjaamo Kinon ovet auki. Tule drinkille, moikkaamaan uusia ja vanhoja outdoor-kavereita, testaamaan Merrelin ulkoilukenkiä ja tutustumaan Protect Our Winters Finlandin tiimiin.
Pizzatarjoilu myös tässä kohtaa ohjelmaa pizzan ennakkoon tilanneille. 

18.00 – Leffailta alkaa – järjestäjien tervehdys

LEFFA: Merrell Hiking Club: Everyone´s Rights -leffa
Luontosuhde ja jokaisenoikeudet. Merrell Hiking Clubin tuottama lyhytelokuva keväältä 2023, jossa Taivasallan neljä naisulkoilijaa pohtivat suhdettaan luontoon ja ulkoilun harrastamiseen. 

LEFFA: Ride to Ski
Vapaalasku ja pyörävaellus eivät yleensä kulje käsi kädessä, mutta tässä lyhyt elokuvassa ne tekevät niin. Henna Palosaari, Malva Björkman ja Sami Sauri päättivät värittää klassista Dolomiittien hiihtolomaa tekemällä sen pyörillä. Heidän 426 kilometrin matkansa  Innsbruckista Lake Gardalle on täynnä naurua, hikeä, lunta, jäätä ja jylhiä maisemia. 

PUHEENVUORO: Siv Knudsen, Protect Our Winters Finland -lähettiläs
Siv Knudsen on ilmastoahdistuksen kanssa kamppaileva lumilautailija, ympäristökasvattaja sekä Suomen Rullalautaliiton yhdevertaisuus- ja tasa-arvo vastaava. Puheenvuorossaan hän pohtii talvilajien roolia voimavarana ja naisia yhteen tuovana tekijänä sekä yksilön ja yhteisöjen vaikuttamismahdollisuuksia luonnon suojelemiseksi”. 

LEFFA: Sähköfatbikeilla Haltille, Kanerva Jääskeläinen
Lyhytelokuva kertoo seikkailullisen ryhmän pyörillä tekemästä vaelluksesta Haltin huipulle keväällä 2023. Elokuvalla halutaan kannustaa ihmisiä ajattelemaan boksin ulkopuolelta, tekemään uusia asioita ja heittäytymään elämälle ja sen seikkailuille.

RETKITARINA SOOLOVAELLUKSELTA: Sofia Ahvenainen
Tervetuloa kuulemaan vaelluskertomus Sofian soolovaellukselta. Kungledenin kesällä 2023 vaeltanut Sofia kertoo 440 kilometrin vaelluksen ylä- ja alamäistä: miten selvitä muun muassa kuumeesta ja karhupelosta lähes kuukauden kestävällä retkellä?

LEFFA: Tuulen tie
Tuulen tie on tarina vahvasta naisesta, joka heittäytyy innokkaasti uusiin haasteisiin. Tässä elokuvassa seurataan, kuinka retkeilyn aloittelijasta kuoriutuu LEO-luontoelämysohjaajavuoden aikana luontoliikunnan monipuolinen osaaja, joka oppii elämään luonnossa eri elementtejä: maata, vettä, lunta ja jäätä kunnioittaen. 

LEFFA: Jos nyt yhdet henkoset, Veera Juntunen
Kaikista parhaat henkoset saa hengitettyä upean erämaan keskellä, metsäpoluilla, soilla, tunturin huipuilla ja meriveden saartamana. Muutamia ajatuksia upean ilmamme luonteesta ja arvokkuudesta, satojatuhansia henkosia loppukesän vaelluksella Sarekin kansallispuistossa.

LEFFA: KOHINA
Kohina dokumenttielokuva kertoo suomalaisen ammattikiipeilijä Anna Laitisen tarinan ja miten hän löytää kiipeilyssä vaadittavan fokuksen. Elokuvassa seurataan Annan matkaa ja suomikiipeilyn merkitystä Annalle, märkien ja sammaleisten suomikallioiden kautta ulkomaille.Tuottaja: Sami Laitinen

noin 21.20 – Ohjelma päättyy
*Ohjelma sisältää leffoja, puheenvuoroja, yleisökisan ja taukoja nauttia leffaeäväitä, moikata tuttuja ja tutustua kumppaneihimme. Ohjelmaan varataan oikeus muutoksille

LIPPU LEFFAILTAAN: 18 e sis.10% alv.
Lipunhintaan kuuluvat leffaeväinä Taffell Kartanon perunalastuja sekä Taffell Kartanon Pähkinävälipalapussi.

TILAA PIZZA ENNAKKOON: Korjaamon baari palvelee yleisöä koko illan ajan juomatarjoiluiden osalta. Baarista on mahdollista tilata ennakkotilauksen kautta pizza-juomakombon hintaan 12,5€. Teethän tilauksen viimeistään 14.11. mennessä tämän linkin kautta.  Lahjoitamme lipumyynnin tuotoista 10% POW:n ilmastotyöhön.

Tapahtuman varaus- ja peruustusehdot löydät täältä. Saat lipunoston yhteydessä vahvistuksen sähköpostiisi, tämä email toimii lippuna ovella tapahtumapäivänä. Tapahtumassa valokuvataan, kuvia ja videoita käytetään Taivasallan, GMC:n ja kumppaneiden medioissa tapahtuman markkinoinnin yhteydessä.

Lisätiedot: Sonja, hello@taivasalla.fi

 

LEFFAILLAN KUMPPANIT: 

Kartanon perunalastut on Ahvenanmaan viljavasta mullasta poimittu, pilkottu ja paistettu pienissä erissä ympäristö huomioon ottaen. Suomalaista saaristolaisperunaa pellolta pussiin ja siitä suomalaisten koteihin jo lähes 30 vuoden ajan. Leffaillassa kaikki osallistujat saavat leffaeäväiksi Kartanon perunalastuja ja Pähkinävälipalan.

 

Merrell Hiking Club haluaa inspiroida ja edistää osallistavaa ja yhteisöllistä outdoor-elämäntapaa ja madaltaa kaikenlaisten ihmisten, erityisesti naisten kynnystä liikkua luonnossa. Liity Suomen MHC-ryhmään ja tapahtumiin. Leffaillassa pääset testaamaan Merrelin ulkoilukenkiä tositoimissa ja osallistumaan kenkäarvontaan. 

 

Protect Our Winters Finland on osa kansainvälistä Protect Our Winters liikettä, joka tuo yhteen talviurheilun ystäviä ja talvilajien parissa toimivia yrityksiä toimimaan yhdessä ilmastonmuutosta vastaan. POW:n tiimi on myös mukana leffaillassa – tule moikkaamaan heitä ja hakemaan POW:n tarra. Lahjoitamme leffaillan lipumyynnin tuotoista 10% POW:n ilmastotyöhön.

Privacy Preference Center