La-su 18.-19.2. Repoveden kansallispuistossa
Ennakkotapaaminen verkossa 2.2., mutta voit ilmoittautua mukaan 12.2. saakka

Tapahtuman kumppanit
Leader

Retkeiletkö keväästä syksyyn, mutta haaveilet myös talvisista seikkailuista? Tällä kurssilla tutustumme taitoihin, joita tarvitset retkeilläksesi turvallisesti myös kylmemmillä keleillä. Vietämme yön yhdessä telttaillen Karhulahden maisemissa, lämpimän vuokrakodan pihalla. Kävelemme kodalle noin neljä kilometriä, matkalla näemme Olhavanvuoren jylhät kalliot. 

Viikonlopun aikana pohdimme millaisia retkiä vuodenaika mahdollistaa, millaista osaamista tarvitset, sekä harjoittelemme talviretkeilytaitoja. Keskitymme erityisesti siihen, että pysyt lämpimänä ja voit nukkua yösi hyvin. Ennen retkeä pidämme lyhyen webinaarin, jossa saat tarkempia ohjeita retkelle valmistautumiseen, varustevalintoihin ja tutustut muihin osallistujiin. 

Vietämme koko viikonlopun ulkona ja nukumme teltoissa, joten edellytämme osallistujilta kokemusta koko päivän ulkoilusta talvella sekä maastoyöpymisestä muina vuodenaikoina. Tarvitsen myös tarpeeksi lämpimät varusteet – lue lisää alempaa. Retken oppaana toimii pian eräoppaaksi valmistuva Anniina Perätalo.

Retkellä saat:

 • Ennakkowebinaarin, jossa saat vinkkejä talvella yön yli yöpymiseen ja talven retkivarusteisiin
 • Kolme ateriaa: Leaderin Outdoor-lounasruoan (kana tai vegaani) ja Leaderin puuroaamiaisen sekä yhdessä kokatun herkkuillallisen ja Barebar-välipalapatukan (arvo 25 euroa)
 • Käytännön oppeja ja vinkkejä talviretkeilystä
 • Turvallisen ympäristön kokeilla talvista telttayöpymistä
 • Yhteisöllisen talviviikonlopun kauniin luonnon ympäröimänä

Retkeä varten tarvitset:

 • Teltan
 • Talviyöpymiseen soveltuvan makuupussin sekä -alustan
 • Rinkan, jossa pystyt kuljettamaan omat varusteesi
 • Kovalle pakkaselle sopivan vaatekerran (alus-, väli- ja kuorikerros, lue lisää täältä!) 
 • Lämpimän taukotakin ja -housut/hameen
 • Lämpimät talvikengät
 • Termarin, juomapullon ja ruokailuvälineet
 • Otsalampun
 • Puukon ja tulentekovälineet
 • Henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet ja lääkkeet
 • Oman vapaa-ajanvakuutuksen

Voita jakaa teltan toisen osallistujan kanssa – yhteisen online-tapaamisen jälkeen voit sopia varusteista ja kimppakyydeistä.  Kolmen hengen telttoja on vuokrattavissa Anniinalta 20€/kpl lisähintaan. Mainitse tarpeesta ilmoittautumisen yhteydessä. Kyydit Repovedelle ovat omakustanteiset.

Pohditko varusteita?

Talviretkeilyssä alkuun pääsee kerrostamalla kolmen vuodenajan varusteita, sekä lainaamalla ja vuokraamalla.  Pidämme osallistujille suunnattuun ennakkotapaamiseen, jossa neuvomme varustevalinnoissa ja annamme tarkemman pakkauslistan. Voit tulla mukaan myös, jos harkitset vielä ilmoittautumista. Pääset mukaan webinaariin TÄSTÄ linkistä, nähdään torstaina 2.2. Klo 19-20. Teemme webinaarista tallenteen ja mikäli ilmoittaudut tämän jälkeen, pääset kuulemaan myös webinaarin annin. 

Lisäksi toteutamme tiistaina 24.1. Partioaitan kanavalla Instagram Liven, jossa annamme varustevinkkejä talviretkeilyyn. Voit katsoa live-tallenteen Taivasallan ja Partioaitan Instagram-tileiltä.

Vuokravarusteita voit etsiä tuttavien lisäksi esimerkiksi seuraavista paikoista: 

Tärkeää huomioitavaa vakuutuksesta ja kuvaamisesta

Emme vakuuta osallistujia, joten pidäthän huolen, että sinulla on voimassa oleva talviretkeilyyn sopiva vakuutus. Leader tukee tapahtumaamme tarjoamalla osallistujille retkiruoat. Taltioimme retken aikana kuvia, joita voidaan käyttää Taivasallan ja Leader somessa ja markkinointimateriaaleissa ja -kanavissa.

Lähetämme osallistujille sähköpostitse viimeistään ilmoittautumisajan umpeuduttua kyselyn, jossa kysymme retkiruokatoivetta sekä muita tärkeitä retken sujumiseen liittyviä kysymyksiä. Kirjaathan sähköpostisi siis oikein, niin saat tietoja retkestä 🙂

Jotta osaamme suunnitella retken mukavaksi kaikille, kerrothan ilmoittautumisen ”Lisätietoja”-kohtaan retkeilykokemuksestasi.

Tapahtuman varaus- ja peruustusehdot löydät täältä. Luethan ne huolellisesti ennen ostoksen tekoa. Järjestäjällä on oikeus peruuttaa tapahtuma, mikäli minimiosallistujamäärä (8 hlö) ei tule täyteen 7 päivää ennen tapahtumaa. Tässä tapauksessa osallistujamaksu palautetaan ilmoittautuneille osallistujille. Osalllistujat eivät ole vakuutettuja järjestäjän puolesta, varmistathan siis, että sinulla on tilanteeseen sopiva vakuutus voimassa.

Jäikö kysyttävää? Laita viestiä! Anniina, anniina.peratalo@gmail.com tai Instagramissa @anniinaperatalo

 

Privacy Preference Center