vapaalasku suomi

Torstaina 29.12. klo 9.30-14 Ylläksen maastoissa.

Tapahtuman kumppanit
Kari Traa
Foodin
JemesSport

Retken aluksi tutustumme yhdessä vapaalasku- ja lumiturvallisuusvälineisiin, jonka jälkeen suuntaamme Ylläksen maastoihin vapaalaskuretkelle!   Lopullinen retkikohde valikoituu vallitsivien sääolosuhteiden mukaan.

Laskemme luonnon lumilla, joten edellytämme osallistujilta sujuvaa laskutaitoa rinteessä. Tapahtumaan ovat tervetulleita myös aloittavat vapaalaskijat, joten et tarvitse aiempaa kokemusta rinteiden ulkopuolella laskemisesta. Retkellä etenemme rennolla vauhdilla yhdessä porukassa, ilman kiirettä. Retken oppaana toimii vapaalaskija, tunturiopas ja Taivasalla-tiimin jäsen Henna Palosaari. 

Retkellä saat:

 • Perustietoja vapaalaskun aloittamiseen
 • Perustaitoja lumiturvallisuus- ja vapaalaskuvälineiden sujuvasta käytöstä
 • Kivan päivän yhdessä hyvällä porukalla Ylläksen maastoissa
 • Kari Traan urheilukerraston (housut ja pitkähihainen paita)
 • Foodinin pienen välipalan, jotta jaksaa haikata!

Haikkia varten tarvitset:

 • Splitboard, nousukarvat ja teleskooppisauvat TAI randosukset ja nousukarvat TAI lumikengät ja lumilaudan/laskettelusukset
 • Lumiturvallisuusvälineet  (piippari, sondi ja lapio) ja reppu
 • Sään mukainen vaatetus ja taukotakki
 • Laskettelukypärä ja lasit
 • Tehokas otsalamppu
 • Evästä ja juomista
 • Pidäthän huolen, että sinulla on voimassa oleva vapaalaskuun sopiva vakuutus

Tutustumme lumiturvallisuusvälineisiin ja laskuvälineisiin retken alussa ja aikana, joten aiempaa tietämystä välineistä et tarvitse. Sen jälkeen teemme noin 2-3 tunnin retken riippuen vallitsevasta lumitilanteesta. Koko tapahtuman kesto on 3-4h. Retkelle mahtuu mukaan 12 laskijaa.

Ei omia välineitä? Vuokraa JemesSportilta!

JemesSport tarjoaa Taivasalla-haikille osallistuville -10% alennuksen välineistä. Vuokrattavana on splitboardeja (4 kpl), vapaalaskusuksia, lumiturvallisuusvälineitä (3 settiä) sekä lumikenkiä. Tiedustelut ja varaukset puhelimitse 0400 725 766. Alennuksen saat kertomalla, että osallistut Taivasalla-tapahtumaan.

Tärkeää huomioitavaa vakuutuksesta ja kuvaamisesta

Emme vakuuta osallistujia, joten pidäthän huolen, että sinulla on voimassa oleva vapaalaskuun sopiva vakuutus Tapahtuma järjestetään yhteistyössä naisten ulkoiluvaatevalmistaja Kari Traan kanssa. Retkellä on kuvaaja, joka taltioi retken aikana kuvia, joita voidaan käyttää Taivasallan ja Kari Traan somessa ja markkinointimateriaaleissa ja -kanavissa.

Jotta osaamme suunnitella reitin ja retken mukavaksi kaikille, kerrothan ilmoittautumisen ”Lisätietoja”-kohtaan vapaalasku- ja laskukokemuksestasi. Ilmoitamme retkelle osallistujille lopullisen retkikohteen sähköpostitse viimeistään paria päivää ennen tapahtumaa.

Tapahtuma on suunnattu naisille.
Tapahtuman varaus- ja peruustusehdot löydät täältä. Luethan ne huolellisesti ennen ostoksen tekoa.

Jäikö kysyttävää? Laita meiliä: Henna, hennat@taivasalla.fi

Yhteistyökumppanimme Kari Traa tarjoaa osallistujille merinovillakerraston, joka tekee haikkaamisesta ja laskemisesta miellyttävää! Retkelle osallistuvat saavat valita kahden eri värin välillä. Pyydämme koot ja väritoiveet ilmoittautuneilta hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

 

Kari Traa on norjalainen naisten outdoor-vaatevalmistaja. Kari Traa haluaa kannustaa naisia aktiiviseen ja inspiroivaan elämäntyyliin taivasalla!

Privacy Preference Center