Teksti Sonja IkonenKuvat Johanna Ketola

Taivasalla x GMC outdoor-leffailta järjestettiin tänä vuonna Helsingin Korjaamo Kinossa. Loppuunmyyty tapahtumamme oli täynnä kohtaamisia, suomalaisten naisten seikkailutarinoita, intohimoa ja kertomuksia luonnosta. ”Excelsior ja unelmia päin, mutta lempeästi ja luonnollisesti”, kiteytty mahtavasti vieraamme illan jälkeen.

Illan mahdollistivat kumppanimme Taffell Kartano, Merrell ja Protect Our Winters Finland, kiitos teille. Suuri kiitos ja hatunnosto myös illan taitaville ja rohkeille esiintyjille ja leffojen tekijöille, että halusitte jakaa tarinanne yhteisölle. Nämä leffat löytyvät nyt myös internetistä ja ovat ilmaiseksi katsottavissa – löydät linkit videoihin tästä blogista.

Laita siis popparit tulille ja järkkää oma leffailta näiden inspiroivien tarinoiden parissa!

Etsimme jälleen 2024 vuoden leffailtoihin DIY-projekteja, joka voi olla omatekoinen lyhyt elokuva, video, inspiraatiopuheenvuoro tai mitä vain. Nappaa kamera siis tuleville retkillesi mukaan ja jaa tarina ensi vuoden leffaillassa! Voit myös kirjoittaa hello@taivasalla ja kertoa meille ideastasi.

Merrell Hiking Club: Everyone’s Rights -leffa

Luontosuhde ja jokaisenoikeudet. Merrell Hiking Clubin tuottama lyhytelokuva keväältä 2023, jossa Taivasallan neljä naisulkoilijaa pohtivat suhdettaan luontoon ja ulkoilun harrastamiseen.

Merrell Hiking Club haluaa inspiroida ja edistää osallistavaa ja yhteisöllistä outdoor-elämäntapaa ja madaltaa kaikenlaisten ihmisten, erityisesti naisten kynnystä liikkua luonnossa. Liity Suomen MHC-ryhmään ja tapahtumiin.

LEFFA: Ride to Ski

Vapaalasku ja pyörävaellus eivät yleensä kulje käsi kädessä, mutta tässä lyhyt elokuvassa ne tekevät niin. Henna Palosaari, Malva Björkman ja Sami Sauri päättivät värittää klassista Dolomiittien hiihtolomaa tekemällä sen pyörillä. Heidän 426 kilometrin matkansa  Innsbruckista Lake Gardalle on täynnä naurua, hikeä, lunta, jäätä ja jylhiä maisemia. 

Sähköfatbikeilla Haltille, Kanerva Jääskeläinen

Lyhytelokuva kertoo seikkailullisen ryhmän pyörillä tekemästä vaelluksesta Haltin huipulle keväällä 2023. Elokuvalla halutaan kannustaa ihmisiä ajattelemaan boksin ulkopuolelta, tekemään uusia asioita ja heittäytymään elämälle ja sen seikkailuille.

LEFFA: Tuulen tie

Tuulen tie on tarina vahvasta naisesta, joka heittäytyy innokkaasti uusiin haasteisiin. Tässä elokuvassa seurataan, kuinka retkeilyn aloittelijasta kuoriutuu LEO-luontoelämysohjaajavuoden aikana luontoliikunnan monipuolinen osaaja, joka oppii elämään luonnossa eri elementtejä: maata, vettä, lunta ja jäätä kunnioittaen. 

LEFFA: Jos nyt yhdet henkoset, Veera Juntunen

Kaikista parhaat henkoset saa hengitettyä upean erämaan keskellä, metsäpoluilla, soilla, tunturin huipuilla ja meriveden saartamana. Muutamia ajatuksia upean ilmamme luonteesta ja arvokkuudesta, satojatuhansia henkosia loppukesän vaelluksella Sarekin kansallispuistossa.

LEFFA: KOHINA

Kohina dokumenttielokuva kertoo suomalaisen ammattikiipeilijä Anna Laitisen tarinan ja miten hän löytää kiipeilyssä vaadittavan fokuksen. Elokuvassa seurataan Annan matkaa ja suomikiipeilyn merkitystä Annalle, märkien ja sammaleisten suomikallioiden kautta ulkomaille.Tuottaja: Sami Laitinen

Kohina-leffan voit katsoa täältä>>

Mikä outdoor-leffa on sykähdyttänyt sinua? Otamme ilolla kaikki leffavinkit vastaa!

Katso myös 2022 leffailtamme videot ja muut outdoor-leffasuosikkimme täältä. Ota myös TÄMÄ kattava outdoor-leffalista talteen, joissa pääosissa naisseikkailijattaria.